Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Bundesliga 2009

Η πιο συναρπαστική σεζόν στην Γερμανία ολοκληρώθηκε με τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία μετά την κατάκτηση της Keiserslautern του Otto Reehagel. Πρωταθλήτρια για το 2009 η Wolfsburg του "αποτυχημένου" στην Bayern, Felix Magath. Μια Wolfsburg η οποία στο τέλος του πρώτου γύρου βρισκόταν στην 9η θέση της κατηγορίας αλλά τελικά ήταν αυτή που ανάμεσα σε 6 τουλάχιστον διεκδικητές του φετινού τίτλου, σήκωσε την "πιατέλα" του Πρωταθλητή, αποδίδοντας εξαιρετικό επιθετικό ποδόσφαιρο.

Δεύτερη και καταϊδρωμένη η Bayern Μονάχου. Πάλι καλά που ο Μπενκεπάουερ έδιωξε λίγο πριν το τέλος τον Κλίνσμαν και οι Βαυαροί έσωσαν τη χρονιά με την έξοδο στους ομίλους του Champions League. Στα προκριματικά της διοργάνωσης και πιθανός αντίπαλος τους Παναθηναϊκού, η Stuttgard του κανονιέρη Mario Gomez.

Στο Europa League της επόμενης περιόδου θα αγωνιστεί η Herta Berlin, το Hamburg και η κυπελλούχος (1-0 στον τελικό τη Bayer Leverkusen) και φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA Werdrer Bremen, του εξαιρετικού Diego (που θα αγωνίζεται στη Juve του χρόνου) αλλά και του Αλέξανδρου Τζιόλη.

Στην Zweiteliga υποβιβάστηκαν οι Energie Cottbus, Karslruhe και Arminia Bielefeld και τις θέσεις του θα πάρουν οι Freiburg, Mainz και Nurnberg.

Πρώτος σκόρερ της χρονιάς αναδείχθηκε ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Wolfsburg με 28 γκολ και τον ακολούθησε ο Ούγγρος συνοδοιπόρος του στην επίθεση των Πρωταθλητών Edin Dzeco με 26. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι με ένα επιθετικό δίδυμο που σκοράρει 54 φορές και τον Misimovic να μοιράζει ασίστ με το τσουβάλι, δύσκολα χάνεις την Κούπα ή μάλλον τον Δίσκο. Να δούμε ποιοι από αυτούς θα μείνουν γιατι ο αρχιτέκτονας ήδη έφυγε για την Schalke.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου