Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Premiership 2009


Άλλη μια χρονιά στην Αγγλία ολοκληρώθηκε με πρωταθλήτρια την Manchester United του Sir Alex. Ήταν μια δύσκολη σεζόν για τους κόκκινους διαβόλους οι οποίοι διεκδήκησαν 7 τίτλους αλλά τελικά κατέκτησαν τους 4. Επιγραμματικά ο Ryan Giggs σήκωσε εκτός από το πρωτάθλημα, το Λιγκ Καπ Αγγλίας εναντίον της Tottenham, το Σούπερ Καπ Αγγλίας απέναντι στην Portsmuth και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, Liga de Quito από το Εκουαδόρ. Αντίθετα δεν τα κατάφερε στο Σούπερ Καπ Ευρώπης όπου ηττήθηκε από τη Zenit, στο F.A. Cup όπου την απέκλεισε η Everton στους 4 αλλά και στο Champions League εκεί που στον τελικό την κατατρόπωσε η ¨διαστημική" Barca.

Το Κύπελλο στο "νησί" το κατέκτησε η αναγεννημένη Chelsea του Χίντινγκ η οποία θα βρίσκεται του χρόνου στους ομίλους του Champions League αφού κατετάγη 3η, μαζί με τους πρωταθλητές και τη 2η Liverpool. Προκριματικά θα δώσει η Arsenal των τρελών μωρών του Wenger ενώ στο Europa League θα συμμετάσχουν οι Everton, Aston Villa και Fulham.

Την πικρή γεύση του υπβιβασμού γεύτηκαν η West Bromwich Albion, η Middlesbrough και η Newcastle του Alan Shearer, με τις Wolves, Birmingham και Burnley να παίρνουν τις θέσεις τους.

Πρώτος σκόρερ της χρονιάς αναδείχτηκε ο Γάλλος επιθετικός της Chalsea, Nicolas Anelca με 19 τέρματα.

PS: Ιστορικής σημασίας είναι ο φετινός τίτλος για την United διότι με αυτόν ισοφαρίζει τους "κόκκινους" σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Έχουν και οι δύο από 18 τρόπαια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου