Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Βερολίνο ερχόμαστε!

Επειδή είμαι sportaddict και επειδή και η πορτοκαλί μπάλα είναι ,ω ναι, ασχολούμαστε και με αυτή. Πόσο μάλλον όταν οι ομάδες μας είναι από τις καλύτερες τις Ευρώπης και ο αντίστοιχος Άγγλος bloger μπασκετόφιλος (που δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο πράγμα αλλά πολλοί τρελοί κυκλοφορούν) γράφει για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ότι εγώ για United και Chelsea.

Με την ομάδα του Zots δεν θα ασχοληθώ διότι όλοι ξέραμε κατά βάθος από την αρχή της Euroleague (devotion) ότι τέτοια εποχή, θα ήταν πρώτη στο top16 ο,τι αποτελέσματα και αν είχε στην πρώτη φάση. Γιατί? Γιατί είναι αντικειμενικά η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία. Άντε βάλε και την CSKA μαζί.

Ο Ολυμπιακός όμως? Πώς σας φάνηκε το 80-88 μέσα στην Vitoria? Προσωπικά ακόμη και όταν η διαφορά ήταν στους 14-15 πόντους δεν ήμουν σίγουρος για τη νίκη. Και η μαγκιά του Θρύλου δεν ήταν που είχε αυτή τη διαφορά. Αλλά όταν την έχασε και οι Ισπανοί μείωσαν στον πόντο και ο οποιοσδήποτε άλλος εκείνη την ώρα θα παρακαλούσε να βρίσκεται στην κόλαση και όχι στο παρκέ, οι παίχτες του Ολυμπιακού έδειξαν τα "κοχόνες" τους (και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε), ξαναπήραν διαφορά ασφαλείας και τη διατήρησαν ως το τέλος.

Και τώρα? Ο Παναθηναϊκός με λίγη σοβαρότητα θα περάσει τη Siena (προσοχή είναι καλή ομάδα) και ο αιώνιος έχει μπροστά του τη Real. Λογικά και αυτός θα περάσει αν είναι προσεκτικός διότι είναι καλύτερη ομάδα από τη Βασίλισσα. Βέβαια, είναι και λίγο περίεργο αυτό το 2 μέσα 2 έξω και πάλι μέσα αλλά και οι δυο βλέπουν Βερολίνο.

Και αυτοί που είναι στο Βερολίνο όμως πρέπει να κοιτάξουν κατά δω γιατί μετά έχει εμφύλιο! Δεν το βάζω σε εισαγωγικά διότι θα είναι - δυστυχώς - πόλεμος. Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε...

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Έτοιμη να τα σηκώσει όλα

Και που λέτε έπαιξαν ξανά χθες. Και τι είδαμε? Εγώ προσωπικά είδα μια ομάδα να προσπαθεί, να πασχίζει, να παίζει πραγματικά καλά ανά διαστήματα και μια άλλη να κερδίζει. Εύκολα...

Ο "the chosen one" δεν μπορούσε να κάνει και πολλά παραπάνω. Την έστησε καλά την Inter ο Jose αλλά οι "διάβολοι" μπήκαν μέσα, τους ταμπούρωσαν 5 λεπτά...1-0. Μέχρι να καταλάβουν οι Ιταλοί (ο Θεός να τους κάνει) που βρίσκονται, είχαν περάσει ήδη 20 λεπτά. Τότε άρχισαν να παίζουν. Ο εξής ένας Zlatan αλλά δεν...

Κι εκεί που λες "λες να το κάνουν το θαύμα στο δεύτερο?"Giggs, Rooney, Cristiano 2-0. Τέλος. Μπήκε μέσα κι ο χοντρούλης, πρώτη επαφή δοκάρι, τίποτα. Ξενέρωσε κι ο Ibra...

Αυτή είναι μια ομάδα φτιαγμένη για να πάρει όλους τους τίτλους που διεκδικεί. Απλά δείτε ένα ματς της Premiership βγάλτε Scholes, O'shea, Berbatov, Ferdinand βάλτε Anderson, Rafael, Tevez, Evans και θα δείτε πάνω κάτω τα ίδια. Αυτή είναι η μαγκιά του Sir.

Δείτε λίγο τι φωνάζει ο Ronaldo μετά το 2-0...κλικ στον τίτλο

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Γιατί πρέπει να παρακολουθώ ελληνικό ποδόσφαιρο?

Που λέτε, ήθελα από καιρό να δημιουργήσω ένα ιστολόγιο (blogspot που λεν' και στο χωριό μου). Αναζητούσα όμως ένα ερέθισμα για να ξεκινήσω. Το ερέθισμα αυτό μου το έδωσε ένα ματς του Τσου Λου (Champions League για να καταλαβαινόμαστε).
Ήταν Τρίτη 24/2 και στο Meaza εμφανίστηκαν κατά τις 21.40 μια ομάδα με μαυρομπλέ εμφανίσεις και μια άλλη με κόκκινες. Η μια είχε ένα μοντέλο 40άρη στον πάγκο και η άλλη έναν συμπαθητικό Βρετανό μεσήλικα, που μου είπαν ότι κάθεται σ'αυτήν την καρέκλα 23 χρόνια.
Το ματς λοιπόν που λέτε δεν ήταν και η παιχνιδάρα του αιώνα αλλά το ευχαριστήθηκα πολύ. Δεν αισθάνθηκα, δηλαδή, ότι έχασα την ώρα μου. Γιατί όμως? Και μετά από σκέψη μου 'ρθε. Ρε συ αυτοί κάνουν σωστές πάσες, κοντρολάρουν την μπάλα, τρέχουν πολύ και γρήγορα, κάνουν καμιά ντρίπλα σουτάρουν συχνά και αν τύχει και δεν βρουν τέρμα, η μπάλα δεν πάει κατά το κόρνερ αλλά περνά κάνα δυο μέτρα άουτ. Α, και δεν πέφτουν με το παραμικρό!Είχα κάνα δίμηνο να τα δω αυτά.
Αντίθετα
από Δεκέμβρη μέχρι την 24η του δευτέρου έβλεπα: μια πάσα, δύο πάσες, λάθος. Μια πάσα, δύο πάσες, λάθος. Σουτ στην εξέδρα (στα Πηγάδια και στην Κομοτηνή ακόμα κυνηγάνε μπάλες λόγω "κοντού" γηπέδου).Φάουλ ξανά φάουλ, καθυστέρηση, την μπάλα να αναπηδά σε λακκούβες, κοντρόλ με την τέταρτη και αν κανένας Galletti, κάνας Καραγκούνης, κάνας Scocco έκανε το λάθος να ντριπλάρει...Θα το φάτε τώρα το πόδι σας ή να το τυλίξω για το σπίτι (κύριε Barcauan)? Off-side? Θα μας πει ο κύριος Βαρούχας.
Και έτσι κατέληξα στο τελικό συμπέρασμα του ερωτήματος που με βασανίζει. Γιατί παρακολουθώ ελληνικό πρωτάθλημα? Για να εκτιμώ το ξένο...

PS : Ξαναπαίζουν σήμερα. Μην ξεχνιόμαστε