Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Πως λέγεται το άθλημα που παίζεται με τα χέρια και βάζουμε γκολ?

Χθες που λέτε είχαμε τους πρώτους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι και στο 3-1 της ΑΕΚ επί του Πανσερραϊκού (ειδικά στο πρώτο μέρος) αλλά και στο ισόπαλο 2-2 του Αστέρα με τον Ολυμπιακό είδαμε καλή μπαλίτσα. Μην γκρινιάζουμε και συνέχεια...

Όμως δεν θα σχολιάσω περισσότερο αυτά τα ματς. Έχω μεγαλώσει σε μια περιοχή της Αθήνας -τα Βριλήσσια- στην οποία είναι πολύ ανεπτυγμένα δυο αθλήματα :το βόλεϋ γυναικών και το χάντμπολ. Χθες λοιπόν η Εθνική ομάδα χάντμπολ έπαιζε στην Κομοτηνή το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010 που θα διεξαχθεί στην Αυστρία. Αντίπαλος η Φινλανδία, μια ομάδα στα μέτρα της Εθνικής.

Οι διεθνείς ήταν φανερά αγχωμένοι και επηρεασμένοι από την απουσία των δυο βασικών αριστερών ίντερ (Σανίκης, Μπαλωμένος), έχαναν με ένα-δυο γκολ σε όλο το ματς από τους Σκανδιναβούς αλλά η κλάση του εξτρέμ Καρυπίδη (12 γκολ με 4/5 πέναλτι) μας έδωσε τη νίκη με 31-26. Με αφορμή το ματς αυτό είπα να ασχοληθώ λίγο με το χαντμπολάκι και να σας ενημερώσω για την προσπάθεια της Εθνικής μας αλλά και γενικότερα για την διοργάνωση του EURO 2010.

Το ευρωπαϊκό λοιπόν πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην Αυστρία και οι δυο ομάδες που έχουν ήδη πάρει την πρόκριση είναι οι διοργανωτές αλλά και οι κάτοχοι του τροπαίου Δανοί. Κατά τ' άλλα 36 ομάδες μπήκαν στη κλήρωση της 18ης Απριλίου 2008 και κληρώθηκαν σε ένα γκρουπ των 6 ομάδων και έξι γκρουπ των 5. Σύνολο 7 όμιλοι από τους οποίους οι δυο πρώτοι κάθε ομίλου παίρνουν την πρόκριση για την Αυστρία όπου θα βρουν Αυστριακούς και Δανούς για να συμπληρώσουν ένα παζλ 16 ομάδων που θα διεκδικήσουν την κούπα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στον 4ο όμιλο μαζί με την Φινλανδία, τη Σλοβακία, την παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος Ουγγαρία και την δευτεραθλήτρια κόσμου Κροατία. Σε 5 αγώνες ως τώρα μετράμε 3 νίκες και 2 ήττες. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της Εθνικής είναι τα εξής: Ελλάδα - Ουγγαρία 21-27, Φινλανδία - Ελλάδα 25-30, Σλοβακία - Ελλάδα 28-27, Ελλάδα - Σλοβακία 27-24 και Ελλάδα - Φινλανδία 31-26. Το Σάββατο 21/3 ακολουθεί το πολύ δύσκολο ματς με την Κροατία στο Ζάγκρεμπ ενώ στις 17 και 20 Ιουνίου αγωνιζόμαστε με την Ουγγαρία εκτός και την Κροατία εντός αντίστοιχα.

Η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Ομάδα
Αγ.
Ν
Ι
Η
Γκολ
Διαφ. γκολ
Β.
1.
Ουγγαρία
4
4
0
0
125:85
+40
8
2.
Ελλάδα
5
3
0
2
136:130
+6
6
3.
Κροατία
3
2
0
1
97:76
+21
4
4.
Σλοβακία
3
1
0
2
78:84
-6
2
5.
Φινλανδία
5
0
0
5
107:168
-61
0
Δύσκολα τα πράγματα αλλά τα παιδιά θα το παλέψουν!

P.S. : Ξέρατε ότι η Εθνική χάντμπολ έχει κατακτήσει την 6η θέση στην Ολυμπιάδα της Αθήνας αλλά και στο Παγκόσμιο της Τυνησίας την επόμενη χρονιά?





Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Πρωτάθλημα τέλος, αλλά...

Το ΣΚ που μας πέρασε στα γήπεδα της Superleague προετοιμάζονταν όλοι για μια ποδοσφαιρική πανδαισία. Και έτσι έγινε. Οκτώ ματς, δεκατρία γκολ εκ των οποίων τα πέντε στο "Καραϊσκάκης" που μας κάνει οκτώ γκολ σε επτά ματς. Πρέπει να ήταν σε μεγάλη μέρα όλοι οι γκολκίπερ γιατί δεν συνηθίζεται τέτοια συγκομιδή στο ελληνικό πρωτάθλημα...

Μάθαμε κάτι καινούριο? Ο Ολυμπιακός θα πάρει πρωτάθλημα, ο ΠΑΟ δεύτερος, η ΑΕΛ στα play-offs και οι τρεις γνωστοί στη Β'. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν η ΑΕΚ θα καταφέρει να πάρει την τρίτη θέση από τον ΠΑΟΚ, που και αυτό μικρή σημασία έχει αφού στα play-offs οι δικέφαλοι αλλά και πιθανότατα ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσουν με τους ίδιους βαθμούς. Άντε να έχει κάνα βαθμό παραπάνω το τριφύλλι.

Μπάλα δεν βλέπουμε, βαθμολογικό ενδιαφέρον μέχρι το Μάιο δεν υπάρχει αλλά εμείς εκεί, παρακολουθούμε. Γιατί? Γιατί ο καθένας είναι πωρωμένος με την ομάδα του (και καλά κάνει). Γιατί μας λείπουν ενέργειες σαν του Belluschi και του Agali. Γιατί θέλουμε να δούμε τι σόι είναι αυτός ο David. Γιατί γουστάρουμε να βλέπουμε παίχτες σαν τον Ταχτσίδη να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και να δείχνουν ότι το αξίζουν. Γιατί αυτοί είμαστε...