Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Για Βερολίνο?Κι από Φάληρο κι από Καλογρέζα

Δεν μας χάλασε γαβροβάζελους και βαζελόγαβρους το 1-0. Δυσκολευτήκαμε αλλά το κάναμε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα.

Ο Ολυμπιακός είναι η αλήθεια ότι έκανε τα εύκολα δύσκολα και αν δεν είχε αυτή την παιχτούρα τον Παπαλουκά δεν θα ήταν καλά τα πράγματα. Εν τω μεταξύ η Ρεάλ δεν είναι και καμιά σούπερ ομάδα.Νομίζω είναι η χειρότερη της 8άδας. Ανεπίτρεπτο το 1-27 μέσα σε 8 λεπτά αλλά μερικά παιδιά, μεταξύ τους ο Βασιλόπουλος που έχει φάει πολύ κράξιμο τώρα τελευταία, έδωσαν και την ψυχή τους και έφεραν το ροζ φύλλο στο Πειραιά.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε και αυτός κόντρα στη Σιένα. Οι Ιταλοί είναι μια εξαιρετική ομάδα και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ομπράντοβιτς που κατάφερε να καλύψει το κενό του παίχτη - ορχήστρα Διαμαντίδη κυρίως με τη βοήθεια των Σπανούλη, Σάρας. Ειδικά αυτοί οι δυο πρόσθεσαν αρκετές κινήσεις στο παιχνίδι τους για να κάνουν κάποια από τη δουλειά που κάνει ο Μητσάρας. Και στο τέλος πήρε πάνω του την ομάδα ο Φώτσης (κάτι που σε κάθε ματς το βρίσκει ο ΠΑΟ και από διαφορετικό παίχτη) και καθάρισε.

Άντε και αύριο όλοι ΣΕΦ 20.45 και ΟΑΚΑ 21.45 για το 2-0.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Κούπα ο Θρύλος, 2ος ο ΠΑΟ

Πέρασε άλλη μια αγωνιστική στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και σιγά σιγά επιβεβαιώνονται και μαθηματικά αυτά που ήδη γνωρίζαμε. Ο Ολυμπιακός είναι για άλλη μια φορά πρωταθλητής Ελλάδας εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του Παναθηναϊκού να κερδίσει στην Τρίπολη. Σε λίγες ημέρες και αφού μεσολαβήσει και η διπλή αναμέτρηση της Εθνικής με το Ισραήλ, θα επιβεβαιωθούν και τα υπόλοιπα.

Και τώρα ήρθε η ώρα για μια προσωπική πρόβλεψη. Όσο νωρίς και αν είναι πιστεύω πως η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγιεβιτς (και την διαφορά την κάνει ο Μπάγιεβιτς) θα καταλάβει τελικά την 2η θέση μετά την διαδικασία των play-offs και συνάμα το δικαίωμα να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν. Και αυτό το στηρίζω στην φόρμα που φαίνεται να έχει η Ένωση αλλά και τον αλλοπρόσαλλο τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού που στο ένα ματς μπορεί να καθαρίσει εύκολα και στο επόμενο να χάσει από οποιονδήποτε. Και αυτό σε ένα γκρουπάκι τεσσάρων ομάδων δεν βγαίνει σε καλό. Όσο για τον ΠΑΟΚ δεν νομίζω να μπορεί να απειλήσει, αφού δεν φαίνεται ικανός -ακόμα- να πάρει πόντο στην Αθήνα και δεν τον βλέπω να παίρνει και τις νίκες στην Τούμπα στα ντέρμπι. Η ΑΕΛ τέλος πιστεύω ότι θα αρκεστεί στην έξοδο στο UEFA αλλά σίγουρα θα παίξει ρόλο ρυθμιστή αφού σίγουρα μπορεί να κόψει βαθμούς από τους άλλους τρεις εντός και εκτός έδρας.

Κρίμα για τον Παναθηναϊκό για την ήττα στον τελικό του CEV για πραγματικά έκανε μεγάλη προσπάθεια και στον ημιτελικό με την μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Cuneo αλλά και στον τελικό με την πολύ δυνατή Lokomotiv Belgorod. Και πραγματικά κρίμα για αυτόν τον μεγάλο Έλληνα προπονητή που λέγεται Αλέκος Λεώνης που για τρίτη φορά παίζει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης (οι άλλες δυο με Ηρακλή στο Champions League) και για τρίτη φορά δεν σηκώνει κούπα. Ρε παιδιά τι παιχταράς είναι αυτός ο Agamez?