Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Τώρα μόνο νίκη

Αυτές τις μέρες είχαμε το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ αλλά και την ισοφάριση σε 1-1 της Σιένα στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, ένα αποτέλεσμα που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στους Ιταλούς. Βέβαια παρά το σκορ αλλά και το γεγονός ότι η Σιένα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει τη σειρά στη Αθήνα. Έχει το ειδικό βάρος να το κάνει. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει ο ίδιος δώσει στον εαυτό του μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά καλό είναι να "σκουπίσει" τους Καστιγιάνους γιατί έστω και με μια νίκη της Ρεάλ μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία των δυο ομάδων.

Ακόμη είδαμε την ισοπαλία της Εθνικής με 1-1 έναντι στο Ισραήλ. Η Εθνική ήταν καλύτερη από τους Ισραηλινούς αλλά δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο που με βάση τις ευκαιρίες αλλά και την γενικότερη εικόνα του παιχνιδιού, το άξιζε. Αρκετά καλή η αμυντική λειτουργία της ομάδας που ουσιαστικά απειλήθηκε μόνο από τον Ben Sahar, ο οποίος για όποιους δεν γνωρίζουν είναι 19 ετών και αγωνίζεται στη De Graafschap δανεικός από την Chelsea. Πολύ καλός και ο Φάνης Γκέκας που και τον Παναθηναϊκό χάλαγε πριν μερικά χρόνια αλλά και τον Paul Hart τώρα. Ε, δεν σας χάλασε λοιπόν.

Έτσι λοιπόν που λέτε η Εθνική. Καλό αποτέλεσμα αλλά εγώ μετά το ματς ήμουν στενοχωρημένος διότι αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί οι επιθετικοί μας και κυρίως ο Άγγελος Χαριστέας (που κατά τ' άλλα ήταν καλός) στο τέλος θα τους είχαμε κερδίσει. Τώρα η νίκη είναι μονόδρομος και τα παιδιά θα τα καταφέρουν αρκεί το κοινό του Ηρακλείου να μην τους αγχώσει και να μην περιμένει καμιά τεσσάρα. Αυτή είναι η ομάδα μας. Τσούκου τσούκου αλλά το μισό μηδέν το παίρνει. Και δεν πιστεύω να τον χάλασε κανέναν στο EURO '04. Άντε πάμε γερά γιατί έχουμε και κάτι συγγενείς στη Ν. Αφρική και είναι ευκαιρία να τους δούμε.