Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Κοίτα να δεις που μπορούν κι οι δικοί μας


Δεν έχετε παράπονο! Την εβδομάδα που μας πέρασε από αθλητική δραστηριότητα άλλο τίποτα.
Τι Τσάμπιπονς Λιγκ, τι βόλεϋ. Και στο τέλος το χοντρό πακέτο. Final 4 Ευρωλίγκας και ενδιάμεσα τελικός Κυπέλλου και Real - Barca. Ευχαριστήθηκε η ψυχή μας.

Στο Βερολίνο, στην Ο2 World Arena διεξήχθη το πιο αμφίρροπο και συνάμα όμορφο Final 4 που έχω δει. Συναρπαστικά ματς που κρίθηκαν σε ένα σουτ και πανδαισία μπάσκετ από τέσσερις ομάδες (Παναθηναϊκός, C.S.KA., Barcelona, Ολυμπιακός) που θα μπορούσαν όλες να είναι νικήτριες. Και τελικά κέρδισε η καλύτερη από τις καλύτερες. Η ομάδα που αντικαθιστά Σπανούλη με Διαμαντίδη, Πέκοβιτς με Μπατίστ. Που διαθέτει τον Σάρας, τον παίχτη που έχει κατακτήσει Ευρωλίγκα με 3 διαφορετικές ομάδες και φυσικά τον Ζότς, τον προπονητή των 7 Ευρωπαϊκών τίτλων. Δηλαδή ο Παναθηναϊκός. Η καλύτερη ομάδα μπάσκετ της Ευρώπης τα τελευταία 10 χρόνια (τουλάχιστον).

Και στο ενδιάμεσο είχαμε τον τελικό Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. ΑΕΚ - Ολυμπιακός. Όσοι περίμεναν ένα ανιαρό ματς (και όχι άδικα) διαψεύσθηκαν πανηγυρικά. Τελικό αποτέλεσμα 4-4 μετά από παράταση (3-3 στην κανονική διάρκεια με τον Derbyshire να ισοφαρίζει στο 90+6 το γκολ του Scocco στο 89). Επίσης είχαμε 2 αποβολές για τον Ολυμπιακό και 1 για την ΑΕΚ που όμως ποτέ δεν έπαιξε με 10 παίχτες διότι ο Κυριάκος αποβλήθηκε όντας στον πάγκο, μετά από ένα ξέσπασμά του λίγο μετά το 3-2. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να τελειώσει ένας εκπληκτικός αγώνας παρά στην διαδικασία των πέναλτι. Έλα όμως που δεν τελείωνε. Έβαζε η ΑΕΚ, έβαζε ο Ολυμπιακός. Το ΄πιανε ο Νικοπολίδης, το 'πιανε κι ο Saha. Ώσπου κάποια στιγμή απέκρουσε ο Αντωνάκης το χτύπημα του Pelletieri και ο ίδιος νίκησε τον Αργεντινό συνάδελφό του για να δώσει την ευκαιρία στον Τζόλε να σηκώσει ακόμη μια κούπα στο τελευταίο ματς της καριέρας του.

Εάν δεν συνέβαιναν όλα αυτά που μας χάρισαν τον καλύτερο τελικό στην ιστορία του ελληνικού Κυπέλλου ακόμα θα χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο. Γιατί την ίδια ώρα στη Μαδρίτη συνέβησαν τα εξής : Real - Barca 2-6. Ουδέν σχόλιο. Χαλάλι όμως...