Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Τα χρυσοφόρα μπαλάκια

Σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας στα "headquarters" της UEFA διεξήχθη η κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και τον αντίστοιχο του νέου Europa League. Με ένα πρώτο άκουσμα οι ελληνικές ομάδες δεν θα πρέπει να είναι και δυσαρεστημένες. Ειδικά οι "αιώνιοι" και ο "δικέφαλος του Βορά". Η ΑΕΛ θα πρέπει πρώτα να δει πως θα ξεμπλέξει από τους Ισλανδούς και μετά βλέπουμε.

Και εξηγούμαι...Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός μπήκε στην κλήρωση του "δρόμου των Πρωταθλητών" και του 'λαχε Βοσνία ή Σλοβακία, δηλαδή Zrinjski ή Slovan Bratislava. 1-0 το πρώτο ματς υπέρ των Βόσνιων και πρέπει να περιμένω τώρα 4 μέρες. Αν προκριθούν οι Σλοβάκοι αεροπορικά και τηλέφωνο στην Katarina. Κάπου πρέπει να μείνουμε βρε αδερφέ.

Ο Παναθηναϊκός τα γνωστά. Πράγα. Sparta Πράγας για την ακρίβεια. Καλά ρε βαζέλια (με την καλή την έννοια), δεν την βαρεθήκατε την Τσεχία. Αλλά τι να πουν και αυτοί που πάλι από τον ΠΑΟ θα το βρούν. Δεν πειράζει, τους μένει το νέο Europa League με ανοιχτές αγκάλες.

Πάμε προς τα πάνω τώρα. Και ο ΠΑΟΚ θα πάει ακόμα πιο πάνω. Εκεί που δεν πιάνει και πολύ νύχτα το καλοκαίρι. Νορβηγία και Valerenga. Καλή κλήρωση αλλά προσοχή γιατί οι Νορβηγοί πριν αγωνιστούν με το "δικέφαλο" θα έχουν ήδη ένα γύρο πρωταθλήματος στην πλάτη τους, αν και δεν είναι και στα καλύτερά τους. 7οι γαρ στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έχει πολλά να μάθει από το πάθημα της ΑΕΛ που τώρα τρέχει και δεν φτάνει. 2-0 ήττα από τα ξαδερφάκια των Νορβηγών (ήτοι Ισλανδοί της Reykjavík). Ας ελπίσουμε οι "βυσσινί" να βράσουν τους Ισλανδούς στο "καμίνι" της Λάρισας (40ο C προβλέπεται να έχει την Πέμπτη). Αλλιώς θα πάνε άλλοι να παίξουν με την Basel (και όχι Βασιλεία. έλεος με τις μεταφράσεις ονομάτων). Εάν δεν περάσεις Πανούλη μην γυρίσεις Ελλάδα. Ραντεβού στην Bratislava, Slovan θέλοντος.

Κλικάρετε στον τίτλο για να δείτε όλη την κλήρωση του Champions League και του Europa θα την βρείτε μόνοι σας...