Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Γιατί πρέπει να παρακολουθώ ελληνικό ποδόσφαιρο?

Που λέτε, ήθελα από καιρό να δημιουργήσω ένα ιστολόγιο (blogspot που λεν' και στο χωριό μου). Αναζητούσα όμως ένα ερέθισμα για να ξεκινήσω. Το ερέθισμα αυτό μου το έδωσε ένα ματς του Τσου Λου (Champions League για να καταλαβαινόμαστε).
Ήταν Τρίτη 24/2 και στο Meaza εμφανίστηκαν κατά τις 21.40 μια ομάδα με μαυρομπλέ εμφανίσεις και μια άλλη με κόκκινες. Η μια είχε ένα μοντέλο 40άρη στον πάγκο και η άλλη έναν συμπαθητικό Βρετανό μεσήλικα, που μου είπαν ότι κάθεται σ'αυτήν την καρέκλα 23 χρόνια.
Το ματς λοιπόν που λέτε δεν ήταν και η παιχνιδάρα του αιώνα αλλά το ευχαριστήθηκα πολύ. Δεν αισθάνθηκα, δηλαδή, ότι έχασα την ώρα μου. Γιατί όμως? Και μετά από σκέψη μου 'ρθε. Ρε συ αυτοί κάνουν σωστές πάσες, κοντρολάρουν την μπάλα, τρέχουν πολύ και γρήγορα, κάνουν καμιά ντρίπλα σουτάρουν συχνά και αν τύχει και δεν βρουν τέρμα, η μπάλα δεν πάει κατά το κόρνερ αλλά περνά κάνα δυο μέτρα άουτ. Α, και δεν πέφτουν με το παραμικρό!Είχα κάνα δίμηνο να τα δω αυτά.
Αντίθετα
από Δεκέμβρη μέχρι την 24η του δευτέρου έβλεπα: μια πάσα, δύο πάσες, λάθος. Μια πάσα, δύο πάσες, λάθος. Σουτ στην εξέδρα (στα Πηγάδια και στην Κομοτηνή ακόμα κυνηγάνε μπάλες λόγω "κοντού" γηπέδου).Φάουλ ξανά φάουλ, καθυστέρηση, την μπάλα να αναπηδά σε λακκούβες, κοντρόλ με την τέταρτη και αν κανένας Galletti, κάνας Καραγκούνης, κάνας Scocco έκανε το λάθος να ντριπλάρει...Θα το φάτε τώρα το πόδι σας ή να το τυλίξω για το σπίτι (κύριε Barcauan)? Off-side? Θα μας πει ο κύριος Βαρούχας.
Και έτσι κατέληξα στο τελικό συμπέρασμα του ερωτήματος που με βασανίζει. Γιατί παρακολουθώ ελληνικό πρωτάθλημα? Για να εκτιμώ το ξένο...

PS : Ξαναπαίζουν σήμερα. Μην ξεχνιόμαστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου