Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Superleague 2009


Τα άρθρα που θα ακολουθήσουν είναι ουσιαστικά μια μίνι ανασκόπηση των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αλλά και των πιο δημοφιλών ομαδικών αθλημάτων στην Ελλάδα. Το ξεκίνημα φυσικά θα γίνει με την ελληνική Σουπερλίγκα.

Την φετινή σεζόν δεν είδαμε και πολύ μεγάλες αλλαγές στο ελληνικό πρωτάθλημα Πρωταθλητής αναδείχθηκε, σχετικά εύκολα, και πάλι ο Ολυμπιακός που ολοκλήρωσε τις εγχώριες επιτυχίες με την κατάκτηση του Κυπέλλου στον αλησμόνητο τελικό με την ΑΕΚ.

Την πρώτη έκπληξη έκπληξη την έκανε ο ΠΑΟΚ, που ξεχωριστή πορεία μετά από χρόνια κατετάγη δεύτερος στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά δεν τα κατάφερε στα play off και κατέληξε τέταρτος Στο Champions League και πάλι ο Παναθηναϊκός ενώ στο νεοσύστατο Europa League θα μας εκπροσωπήσουν εκτός από το δικέφαλο του Βορρά, η ΑΕΚ και η ΑΕΛ η οποία σταθεροποιήθηκε στις υψηλές θέσεις της Λίγκας. Να σημειωθεί εδώ ότι οι αιώνιοι την επόμενη σεζόν θα αγωνιστούν σε 2 προκριματικούς γύρους για την είσοδο στους ομίλους, με τους ερυθρόλευκους να έχουν σαφώς ευκολότερο έργο από το τριφύλλι.

Την κατηγορία αποχαιρέτησαν ο Θρασύβουλος και ο Πανσερραϊκός και τους ακολούθησε μετά από συνεχή χρόνια παρουσίας στην 1η κατηγορία ο ΟΦΗ. Τη θέση τους στη νέα σεζόν θα πάρουν ο Ατρόμητος, ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Καβάλα. Αξιοσημείωτη ήταν η πορεία του Πανθρακικού και "τρελή" η πορεία του Εργοτέλη, με νίκες εναντίον των "μεγάλων" και απρόσμενες ήτες από τους "μικρούς".

Ας ελπίσουμε τα καλύτερα για του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου