Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Championat 2009

Με μια μεγάλη αλλαγή έληξε φέτος το Πρωτάθλημα στη Γαλλία. Μετά από επτά συνεχή χρόνια κυριαρχίας της Lyon, την κορυφή κατέκτησε η Bordeaux και οι οπαδοί της ομάδας μέθυσαν μετά από χρόνια με μια επιτυχία της ομάδας και όχι με το διάσημο κρασί της περιοχής τους. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Γιρονδίνους ο Yohann Gourcuff ο οποίος αγωνίστηκε ως δανεικός από τη Milan αλλά στο τέλος της σεζόν οι Γάλλοι αγόρασαν τα δικαιώματά του έναντι 15 εκατ. €.

Η Lyon θα αναγκαστεί να παίξει play off για να συμμετάσχει στο Champions League, αφού κατετάγη 3η ενώ η 2η Marseille θα αγωνιστεί απ' ευθείας στους ομίλους της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Στο Europa League 2009-10 θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν η Κυπελλούχος Γαλλίας Guingamp μαζί με τις Toulouse και Lille που τερμάτισαν 4η και 5η αντίστοιχα. Το Λιγκ Καπ κατέκτησε η πρωταθλήτρια Bordeaux η οποία κέρδισε στον τελικό την ανίσχυρη Vannes με 4-0.

Στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν οι Caen, Nantes και Havre, ενώ την άνοδο κέρδισαν οι Lens, Monpellier και Boulogne.

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Γάλλος επιθετικός της Toulouse, Pierre Gignac με 24 γκολ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου