Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Primera Division 2009

Στην Ισπανία το 2009 υπήρχε μια και μόνο ομάδα, εκπληκτική Barcelona του Pepe Guardiola. Με εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο tremple της ιστορίας της, δηλαδή Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champion League. Το Ευρωπαϊκό το κατέκτησε απέναντι στην Man Utd με 2-0, το Κύπελλο με 4-1 απέναντι στην Athletic από το Bilbao και το Πρωτάθλημα το "καθάρισε" με εμφατικό τρόπο μέσα στο Sandiago Bernabeu κόντρα στην εχθρό Real με το εκπληκτικό 2-6.

Κατά τ' άλλα, η Real και η Sevilla θα ακολουθήσουν τους Καταλανούς στους ομίλους του Champions League της επόμενης χρονιάς και η Atletico Μαδρίτης θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στα play off της διοργάνωσης, εκεί που μπορεί να συναντήσει τον Παναθηναϊκό.

Το εισιτήριο για το Europa League κατέκτησε η Athletic Bilbao, η Villareal (του Ernesto Valverde) και η Valencia ενώ στη Segunda Division την νέας περιόδου θα βρεθεί η Real Betis, η Numancia και η Recreativo Huelva. Προβάδισμα για την άνοδο από τη 2η στην 1η κατηγορία, 2 αγωνιστικές πριν το τέλος έχουν οι Tenerife, Xerez και Real Zaragosa.

Πρώτος σκόρερ της σεζόν ήταν ο Ουρουγουανός διεθνής στράικερ της Atletico Madrid, Diego Forlan με 32 γκολ επίδοση που τους χάρισε και το Ευρωπαϊκό Χρυσό παπούτσι.

1 σχόλιο: